Slik setter du opp Google Analytics i WordPress med MonsterInsights

Analyseverktøy er en viktig del av digital markedsføring, da man har en oversikt over hvordan kunder eller brukere navigerer seg gjennom nettsiden din. Gjennom rapporter, kan en se hvilket innlegg som er mest populære, hva brukerne bruker mest tid på og hvordan de finner nettsiden din.

I dette blogginnlegget skal jeg gå gjennom hvordan du kan installere Google Analytics for bloggen eller nettbutikken din, med MonsterInsights.

Hva er MonsterInsights?

MonsterInsights er en plugin for Google Analytics som du kan laste ned gratis, eller kjøpe en pro versjon dersom man ønsker en mer avansert- og utvidet analyser. Dette er en enkel plugin som laster ned Google Analytics på bare noen få minutter og som er enkel å sette opp.

Hvordan laste ned MonsterInsights plugin?

Det første du må ha for å sette opp Google Analytics for nettsiden din, er en Google eller Gmail konto. Senere i installasjonen vil du bli bedt om å logge inn på google kontoen din for å fortsette installasjonen.

  • I WordPress, i sidemenyen finner du «Plugin». Trykk på «Add new» for å laste ned en ny plugin til nettsiden din.
  • Søk på MonsterInsights og og trykk installer. For at den skal fungere på nettsiden din, må du trykke på Aktiver etter at nedlastningen er ferdig.
  • Når MonsterInsights er aktivert, kan du sette opp installasjonen. Der vil du få noen alternativer du må trykke på for at dette skal kunne bli riktig i forhold til hvilken nettside du har, enten om du har en nettbutikk eller en blogg. Det første du må huke av på, er hvordan type nettside du har. I mitt tilfelle, laster jeg ned Google Analytics til bloggen min, og dermed huket jeg av dette.
Egen skjermdump
  • Videre vil du måtte koble MonsterInsights med WordPress siden din, og trykk deretter på «Connect MonsterInsights». Du vil da komme inn på en ny side, som ber deg om å logge inn på google kontoen din, og deretter vil du måtte godta at MonsterInsight får tilgang til Google Analytics kontoen din.
  • Det siste steget i denne prosessen, er å velge hvilket nettsted du ønsker å analysere dersom du har flere nettsider. Velg dette nettstedet og trykk på «Complete connection». Etter dette, vil den laste ned Google Analytics til nettsiden din.
  • Nå vil du kunne velge mellom anbefalte innstillinger for nettsiden din. Du vil også kunne velge å installere en pro versjon dersom du ønsker dette.
Egen skjermdump

Nå som Google Analytics er installert på nettsiden din, vil du etter en stund kunne se rapporter.

  • For å sjekke rapporter, kan du gå på «Insight» i sidebaren i WordPress, og trykk deretter på «rapport».
  • Med Google Analytics, kan du se hvem som er inne på nettsiden din, hvor lenge de er på nettsiden din, hvilke artikler som er populære og hvilke som ikke er populære. Du kan se hvordan kundene/brukerne navigerer seg til nettsiden din, via Facebook, google eller andre nettsteder.

Jeg anbefaler å bruke MonsterInsights som en plugin dersom du ønsker å få Google Analytics på nettsiden din. Dette er en enkel måte for å få inn analyseverktøy på, og dette er noe alle klarer å få til. Dette er perfekt for dem som ikke ønsker å kode eller bruke lang tid på å legge inn et verktøy på nettsiden, men som samtidig ønsker et analyseverktøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *